Dos portaveus de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón i Anna Recasens, s’han plantat aquest dijous al Parlament de Catalunya. Ho han fet per a reclamar que “no es tiri endavant el macroprojecte”, una petició que també estenen al Govern de la Generalitat, després de denunciar que el contracte entre LaCaixa i Incasòl “no és vigent”. Una ronda de trobades marcada per les absències de dos dels principals grups, Junts per Catalunya i el PSC. Només s’han pogut reunir amb ERC, els comuns i la CUP. Aquests dos últims els han traslladat el seu “suport” i buscaran formes de lluita compartida. Per la seva part, els republicans han assegurat que aquest macroprojecte “no és el seu model”, malgrat l’acord de pressupostos amb Salvador Illa.

En roda de premsa al Parlament aquest dijous al migdia, Eloi Redón ha criticat les absències de Junts i el PSC, els “principals instigadors” del macroprojecte. Els ha acusat d’estar “al servei de la patronal i del lobby turístic” i ha lamentat que no vulguin ni tan sols debatre: “Quan s'han d'afrontar a l'oposició, pretenen fugir”. Pel que fa a ERC, el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock ha explicat que “ens han transmès que no és el seu model” però els activistes han lamentat que “sembla que el vulguin tirar endavant igualment”. Impressions diferents s’han endut de la reunió amb la CUP i els comuns: “Ens han traslladat tot el suport”. De fet, estudiaran “opcions per treballar plegats”.

La petició que han fet als grups també la fan extensiva al Govern de la Generalitat, a qui reclamen que “certifiqui la invalidesa” del pla director urbanístic i “abandonin d’una vegada per totes” el macroprojecte. Concretament, asseguren que s’han incomplert les clàusules temporals, que fixaven que el projecte s’havia de dur a terme en els 20 mesos posteriors a la signatura del document, un deadline que s’hauria assolit el 2016.

“Només és qüestió de voluntat política aturar el projecte”, ha defensat el portaveu de la plataforma. I ha reblat: “No podem entendre com grups autoanomenats d’esquerres continuïn apostant per aquest atemptat ambiental contra els últims espais verds del Camp, que empobreix les veïnes i impulsa un dels principals focus de ludopatia d’Europa. Només per salvar els mobles a La Caixa”. En aquest sentit, des d’Aturem Hard Rock han fet una crida que la manifestació del pròxim 4 de març a Barcelona, contra els macroprojectes, sigui “multitudinària”.

Manifestació unitària

Tres entitats favorables a la preservació del territori han convocat una manifestació pel 4 de març, a les 18h, la Plaça Catalunya de Barcelona sota el lema "Defensem la terra i construïm el futur". L'objectiu és protestar contra l'eventual ampliació de l'aeroport del Prat, el quart cinturó pel Vallès (B-40) i el macrocomplex del Hard Rock, a Vila-seca i Salou. La concentració està impulsada per les plataformes Aturem Hard Rock, Zeroport i Campanya Contra el Quart Cinturó, que combaten aquests tres grans projectes que figuren en el pacte per als pressupostos d'aquest 2023 entre el Govern d'ERC i el PSC.