ERC guanyaria les eleccions al Parlament i el PSC seria la segona força si hi hagués eleccions ara i els dos partits sumarien majoria absoluta. Segons una enquesta elaborada per GAD3 per a l'ABC, la formació d'Oriol Junqueras obtindria 43 escons (actualment en té 32), i el PSC, 27 (ara en té 17). Els dos sumarien, doncs, 70 escons, per sobre de la majoria absoluta, fixada en 68.

enquesta ABC eleccions catalanes

El tercer lloc seria per a Junts per Catalunya que perdria 10 escons passant de 34 a 24.

Per darrere de JxCat hi hauria els comuns amb 10 escons, dos més que els que té ara, i Ciutadans, que segueix amb tendència a la baixa. La formació que lidera Lorena Roldán perdria més de la meitat dels escons i protagonitza la caiguda més gran passant de 36 a 12 diputats. 

Per la seva banda, el PP català sumaria 5 diputats (passant de 4 a 9) i la CUP en guanyaria 2 i passaria de 4 a 6. La formació d'ultradreta Vox entraria al Parlament amb 4 diputats. 

Majoria 'indepe' i/o govern d'esquerres

L'enquesta deixa obertes dues possibilitats de formar govern. Per una banda, ERC i JxCat sumarien 67 escons, un per sota de la majoria absoluta (68), però amb els 6 diputats de la CUP s'arribaria a 73 escons, suficients per mantenir un govern independentista.

D'altra banda, la possibilitat de retornar a un tripartit d'esquerres, per bé que ara liderat per ERC, també seria possible. De fet, ERC i PSC ja sumarien majoria absoluta, amb 70 escons, que quedaria reforçada fins als 80 amb els 10 diputats dels comuns.