ERC guanyaria les eleccions amb majoria independentista, segons una enquesta de l'Institut Opinòmetre realitzada pel diari Ara. L'estimació dona entre 38 i 40 escons a Esquerra, que creixeria en 6 o 8 escons des de les eleccions del 21-D. 

Els seguiria Ciutadans, per sobre dels 22 o 35 escons, que quedarien lleugerament estancats si els comparem amb els que van aconseguir als comicis anteriors, 36. El tercer grup parlamentari més votat seria Junts x Catalunya, que baixaria dels 34 escons del desembre del 2017 als 25 o 26. Si aquests resultats es confirmessin, l’independentisme gaudiria d’una clara majoria absoluta gràcies a l'augment tant d’ERC com de la CUP, que augmentaria en 6 o 7 diputats, i n'aconseguira 10 o 11.

També tindrien dinàmica positiva els resultats del PSC, que podrien aconseguir un escó més, fins als 18. En canvi, els comuns presenten segons l'enquesta una tendència negativa, i perdrien un escó i restaria en 7. 

L’enquesta deixa la formació més votada a Espanya, el PP, fora de l’hemicicle, que perdria representació. El mateix passa amb Vox, que tampoc entraria al Parlament.