ERC guanyaria unes eleccions al Parlament de Catalunya i Junts per Catalunya obtindria la quarta posició, segons un enquesta d'NC Report per a La Razón. La formació que lidera Oriol Junqueras aconseguiria 41 diputats enfront dels 32 que té i superaria la formació de Carles Puigdemont, que passaria de 34 diputats a 21. 

Enquesta La Razón eleccions Parlament

En el cas que ara hi haguessin eleccions, tal com indica aquest sondeig, la majoria independentista correria perill a la Cambra catalana, ja que ERC, JxCat i la CUP, que passa de 4 diputats a 5, només sumarien 67 diputats, quedant-se a un diputat de la majoria absoluta. 

Pel que fa als comuns, l'enquesta assegura que aconseguirien 7 escons, un menys dels 8 que ostenen ara. 

D'altra banda, els socialistes aconseguirien 27 diputats enfront dels 17 que tenen i, per tant, una coalició amb ERC permetria governar els de Junqueras, ja que sumarien 68 diputats. 

Si els socialistes decidissin aliar-se amb els partits espanyolistes, Cs, que passa de 36 a 29, i PP, que ara té 4 diputats i en podria aconseguir 5, tampoc podrien governar, ja que tindrien 61 diputats. D'aquesta manera, també quedaria descartat un govern socialista amb el suport de la dreta.