ERC ha aconseguit revalidar la victòria que va obtenir el 28 d'abril en les eleccions generals a Catalunya, tot i que ha perdut dos escons, mentre JxCat ha aconseguit aguantar el resultat i sumar un diputat, i la CUP s'estrena al Congrés amb dos escons. Amb tot plegat, l'independentisme ha aconseguit sumar 23 dels 48 escons en joc a Catalunya i el 42,59% dels vots, 3 punts per sobre dels resultats aconseguit fa set mesos.

 

ERC ha obtingut 13 diputats, dos menys que als comicis del mes d'abril, i ha guanyat a les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona. En el conjunt de l'Estat, els republicans de Gabriel Rufián han aconseguit passar per davant de Ciutadans que ha implosionat en aquests comicis fins a quedar reduïts de 57 a 10 diputats, dels quals dos escons corresponen a Catalunya. ERC serà, per tant, el cinqué grup de la Cambra.

El segon lloc l'ocupa el PSC que manté els 12 represenants i la victòria a la circumscripció de Barcelona, tot i que ha perdut gairebé tres punts percentuals.

JxCat, que es va presentar als comicis amb el lema "ni un vot enrere" ha aconseguit sumar un diputat per la demarcació de Barcelona i obté 8 diputats. Això situa la candidatura de Laura Borràs per davant dels comuns de Jaume Asens, que ha conservat els 7 diputats que va obtenir fa set mesos. 

 

La CUP ha aconseguit entrar al Congrés amb 2 diputats. Aquest és el mateix nombre d'escons que ha obtingut el PP, Vox i Ciutadans, atès que els populars i la formació d'ultradreta, que tenien un escó cadascun, s'han beneficiat de la caiguda de tres escons que ha patit la formació d'Albert Rivera i Inés Arrimadas a Catalunya.

Ciutadans, que ha perdut més de la meitat dels vots tant en nombres absoluts com en percentatge, ha quedat al darrer lloc entre les candidatures amb representació parlamentària.