Malestar a Esquerra Republicana pel cas Palau. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha mostrat aquest dilluns el disgust de la seva formació perquè els seus consellers del Govern "no tinguessin cap constància" de la posició de l'Executiu per rebutjar que el Consorci del Palau de la Música se sumés a l'acusació contra CDC. Els republicans no volen deixar aparcat el tema i aquest dimarts, a la reunió el Consell Executiu, els consellers d'ERC obriran el debat si el mateix conseller de Cultura, Santi Vila, no ho fa.

Així ho ha apuntat avui Sabrià, que ha afegit que "la possibilitat de poder discutir i col·legiar la posició, seria una solució molt positiva i ningú té dubtes de què defensaria ERC". Ho ha dit tot recordant que Vila va aportar el seu vot contrari a l'acusació sense consensuar-ho amb la resta del Govern.

En aquest sentit, el portaveu d'ERC ha recordat que des del seu partit han deixat sempre clar que quan es tracta de casos de possible corrupció la seva posició no té per què anar lligada a la dels seus socis de Govern i del Parlament. "Si aquest tema s'hagués discutit al Govern, tothom sap la nostra posició. Si es reobrís i discutís de veritat, tothom sap quina posició seria la d'ERC", ha dit per no explicitar clarament que són partidaris d'acusar CDC. "ERC és impecable amb la corrupció i això se sap perfectament. Nosaltres volem anar fins al final en tots els casos. La nostra manera de fer és sempre fer net", ha afegit Sabrià. 

A més, davant la possibilitat que algun grup pugui portar una moció o una iniciativa perquè el Parlament demani al Govern que es posicioni al Consorci del Palau a favor d'acusar CDC en aquest cas, Sabrià ha insinuat que els diputats d'ERC votarien favorablement encara que la resta de JxSí ho fes diferent. "Al Parlament, la línia que marquem és mot clara i tothom sap els matisos. La nostra posició és claríssima", ha sentenciat. 

La posició del partit l'ha expressat així Sabrià, després que els republicans demanessin que el Departament de Cultura es "repensi" el posicionament adoptat divendres. "ERC pensa que s'ha d'anar fins al final, com hem dit sempre!", ha subratllat la secretària general, Marta Rovira, a Twitter. La secretària general d'ERC ha apuntat en la mateixa piulada al conseller de Cultura, Santi Vila, i li ha recordat que "l'autonomisme ha mort", una frase que el mateix Vila va pronunciar quan es van filtrar unes converses del número 2 del PDECat, David Bonvehí, on assegurava que el partit estaria preparat per presentar un candidat "autonomista" si el procés fracassava.