Esquerra Republicana ha escollit aquest dimecres el Castell de Montjuïc per llençar una crida als partits d'esquerres a fer un "front" contra el feixisme i l'extrema dreta en el proper Congrés dels Diputats. El candidat Gabriel Rufián, acompanyat de diverses persones del col·lectiu immigrant, ha volgut fer una crida als partits d'esquerres a organitzar-se per aturar el feixisme i concretament Vox, davant la més que segura entrada d'aquest partit ultra a la cambra espanyola. "Fem una crida a què l’esquerra faci d’esquerra, és l’única manera d’aturar a aquesta gent", ha afegit.

En l'acte també hi ha participat la diputada i candidata al Senat Ana Surra i la diputada al Parlament Najat Driouech, que han aprofitat per criticar les polítiques d'immigració de l'estat espanyol i han demanat a tot els immigrants que votin o que demanin a algun abstencionista que voti per ells, per poder estar representats en la propera legislatura. Surra ha criticat l'actitud paternalista dels partits d'esquerres amb aquest col·lectiu i ha reclamat que es respectin els seus drets. "No volem que ens ajudin, volem que respectin els nostres drets", ha afegit.

En el torn de preguntes, Rufián ha carregat contra el candidat dels Comuns, Jaume Asens, que aquest matí en una entrevista a Rac 1 ha assegurat que no ha vist en Oriol Junqueras "la persona d'esquerres que m'imaginava que era". Rufián l'ha emplaçat a anar a la presó i a dir-li a la cara i ha assegurat que els comuns "no estan gaire per donar lliçons". També s'ha referit a l'autorització de la JEC a la roda de premsa de Junqueras i al míting a Lledoners, i ho ha celebrat, tot i que ha dit que no hauria de ser excepcional i que ho haurien de poder fer tots els presos. Rufián ha evitat, un cop més, respondre a les crítiques de JxCat.