Esquerra Republicana demana la dimissió del ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, després que el diari Público hagi fet públiques unes converses de 2014 on el ministre conspira amb De Alfonso per aconseguir dades per fabricar escàndols contra ERC i CDC.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, considera que per protegir l'estat de dret i la democràcia, cal que tots dos dimiteixin de manera immediata perquè la seva actitud és "aberrant". La republicana opina que aquestes informacions constaten que l'estat espanyol té "uns dèficits brutals des del punt de vista democràtic" i que a més, és un estat que "conspira constantment contra els partits polítics". 

També el cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, ha titllat de "miserable" la conducta del candidat del PP, Jorge Fernández Díaz i De Alfonso perquè van en contra de l'estat de dret. "El normal seria aquesta nit cap d'ells se'n vagi al llit sent ministre i comissari de Oficina Antifrau de Catalunya", ha sentenciat.

"Nets com una patena"

"Que no busquin més, que no trobaran res, tenim 85 anys d’històries amb gent honesta. Estem nets com una patena", ha exclamat la republicana Marta Rovira durant el míting electoral a Vilanova i la Geltrú. Els republicans han conegut la noticia, precisament, al autobús de campanya dels periodistes. En aquest sentit, Rovira ha acusat l'estat espanyol d'estar "pervertint el sistema", i en particular en aquest cas, l'Oficina Antifrau de Catalunya. 

"Vam ser els primers en reclamar l'Oficina Antifrau per a la ciutadania, però el seu director obeeix directrius d'un ministre del PP per perseguir partits polítics que tenen unes determinades idees polítiques", ha denunciat. Arran d'aquestes informacions, també el número 2 d'ERC, Joan Tardà, ha aprofitat per demanar a la gent que vagi a votar el 26-J per fer fora als populars. "Vot a l’urna i patada als corruptes que només busquen mal a casa nostra", ha demanat.

Precisament, durant la seva intervenció, també el cap de llista Gabriel Rufián, ha parlat de les "cloaques de l'estat" per referir-se a aquest escàndol, que els republicans ja han batejat a les xarxes socials com a 'ERCgate'. Denuncia que el ministre està utilitzant les institucions en contra de la sobirania. Per això, opina que els catalans haurien de sentir-se orgullosos de que el PP sigui "residual" a Catalunya. "Fernández Díaz aquí seria un funcionari ras, i a Espanya és ministre", ha dit. Per tot plegat, Rufián insisteix en que "el ministre i els seus lacais no poden anar-se'n al llit aquest nit sent càrrecs de cap estat".