ERC ha obert expedients disciplinaris a l'exconseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, i al seu excap de gabinet, Carles Garcias, pel suposat cas d'assetjament sexual de Garcias al departament d'Exteriors. L'exconseller va dimitir a principis de març quan es va fer públic que el seu cap de gabinet havia presumptament assetjat diverses treballadores del departament.

Segons va avançar l'Ara i ha pogut confirmar El Nacional, l'executiva del partit va donar ahir per tancada la investigació i va aprovar les conclusions d'un informe. Aquest document acredita "de manera inequívoca i reiterada conductes que vulneren el codi ètic i de conducta del partit". Ara la comissió de garanties dels republicans resoldrà els expedients que podrien acabar amb l'expulsió del partit.

A més, el partit també ha acordat recórrer a l'assessorament de persones expertes alienes per tal de revisar el protocol i "fer-lo més eficaç per evitar situacions similars en el futur". En paral·lel, la direcció d'ERC ha decidit reforçar la formació de càrrecs i treballadors del partit en prevenció de l'assetjament.

La direcció d'ERC reitera les seves disculpes a les persones afectades i l'oferiment del suport i acompanyament que puguin necessitar.