El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha evitat entrar en el debat obert al PDeCAT sobre el candidat després que el president, Carles Puigdemont, ha reiterat que no serà cap de llista i la consellera Neus Munté ha apuntat Artur Mas per ocupar aquesta responsabilitat. "No comentem les situacions internes dels altres partits", ha argumentat Sabrià.

“Estem segurs que els companys de viatge resoldran aquestes situacions de partit que puguin tenir al davant i mentrestant treballarem junts pel referèndum”, ha afegit.

El portaveu republicà ha valorat de manera "molt satisfactòria" el primer any de Govern Puigdemont-Junqueras i ha destacat l'aportació d'ERC a l'hora de subratllar l'"accent social" de l'executiu i “l’esforç ingent de tots els que en formen part per fer el referèndum vinculant”.

"JxSí es va fer amb un objectiu molt concret, va suposar moltes renúncies de molta gent. Tota aquesta gent tenia clar que construir una república passava per sobre de les persones i els partits que ho integraven", ha recordat.

Crida als Comuns

Sabrià ha aprofitat la roda de premsa per llançar una nova crida a l’espai dels Comuns que lidera l’alcaldessa Ada Colau a assumir l’aposta pel referèndum, encara que sigui unilateral.

“Quan el plantejament era d’eleccions, ells demanaven referèndum; i quan plantegem referèndum, demanen eleccions”, ha lamentat el portaveu d’Esquerra que ha retret als comuns que se senten “incòmodes” en aquest debat i que preferirien que “res no canviés”.