Fredor i prudència a la seu electoral d'ERC, a l'Estació del Nord, davant el frec a frec amb els socialistes que pronostica l'enquesta de TV3 i Catalunya Ràdio. Els republicans han seguit la publicació de l'enquesta davant la pantalla instal·lada al pavelló de l'estació, on hi ha tots els mitjans de comunicació, i han evitat precipitar-se davant el lleuger avenç dels republicans per davant els socialistes, perquè els pronòstics són molt ajustats.

El candidat, Gabriel Rufián, ha seguit la publicació de l'enquesta a peu d'urna acompanyat del vicepresident, Pere Aragonès, i d'altres membres de la plana major del partit, com Marta Vilalta o Ernest Maragall. Malgrat la fredor amb la qual s'ha viscut l'enquesta, a diferència d'altres ocasions com les últimes eleccions generals i les municipals, quan sí que hi va haver més celebració, els republicans han aplaudit i s'han conjurat perquè els resultats finals els siguin més favorables.

En la primera valoració del partit, que ha arribat pocs minuts abans de les nou de la nit, els republicans han lamentat la baixada de la participació, que han atribuït a la "incapacitat" de Pedro Sánchez, i s'han mostrat “prudents” davant les enquestes, a l’espera dels primers resultats. Així ho ha defensat la portaveu del partit, Marta Vilalta, que també ha explicat que han pogut parlar amb Oriol Junqueras a través d’una trucada telefònica, que els ha traslladat que espera tornar a revalidar la victòria a Catalunya del passat 28-A.

En les anteriors eleccions del passat mes d'abril, els republicans van quedar per davant dels socialistes per poc més de 57.000 vots i tres escons.