Esquerra Republicana (ERC) reclama a En Comú Podem (ECP) que expliqui quina serà la seva alternativa quan es demostri l'endemà del 26-J que el referèndum "no és possible". "Amb sorpasso o sense sorpasso, tenim dret a preguntar quin és el pla B", ha etzibat el conseller de Salut, Toni Comín, que ha fet acte de presència per primera vegada en aquesta campanya electoral durant un míting a Mataró (Maresme). També el candidat d'ERC, Gabriel Rufián, ha insistit que Podemos, "que promet una revolució amb el PSOE, menteix a posta".  

Comín, que ha aprofitat per remarcar la feina que estan duent a terme només els consellers republicans en el govern de la Generalitat, no ha dubtat també a disparar contra els sectors unionistes i en part també contra la CUP.

"Hem despertat els fantasmes, el de la reacció d’aquella minoria que no volen que canviïn les coses, i el fantasma d’aquells que creuen que la revolució es fa a base de retòrica", ha dit, per acabar enviant un missatge molt clar als cupaires. "La revolució es fa picant pedra cada dia i qui ho està fent és ERC, som els autèntics revolucionaris", ha proclamat davant unes 200 persones. 

Ara bé, Comín també ha tingut un record per Convergència. "No havia vist mai que el primer partit del país fos de gent honesta i idealista", ha dit, però, referint-se a Esquerra Republicana. 

ERC, un projecte "sense sorpreses"

Ja és habitual que en aquesta campanya electoral, Esquerra Republicana s'erigeixi com l'única opció independentista que pot guanyar les eleccions del 26-J. I avui la secretària general del partit, Marta Rovira, ho ha tornat a remarcar, però, amb un matís afegit.

La republicana ha assegurat que votar ERC és "garantia" que se seguirà defensant la independència i la justícia social, i que per tant, no hi haurà "sorpreses" l'endemà del 26-J.