Si la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha obert la jornada d'aquest dimecres assenyalant la necessitat que el sobiranisme superi el 21-D el 50% dels vots per no deixar cap dubte de l'aposta dels ciutadans per la República, aquest vespre a Tarragona el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha emplaçat els votants republicans a aconseguir "el millor resultat de la història d'ERC" per fer possible que el vicepresident Oriol Junqueras i la resta d'empresonats pel procés independentista puguin passar el Nadal a casa seva.

Mundó ha insistit, sense citar Junts per Catalunya, en la crida explícita al "vot útil" per a ERC i ha aconsellat els independentistes que votin "amb el cor i el cap" per frenar Ciutadans i evitar que Inés Arrimadas sigui presidenta de la Generalitat, Miquel Iceta, vicepresident i Xavier Garcia Albiol, conseller d'Ensenyament.

Rovira havia assegurat pel matí davant del Fòrum Primera Plana que com més gran sigui la victòria del sobiranisme més possibilitat tindrà per dur a terme els seus plans, especialment tenint en compte que les eleccions no les ha convocat el Govern català sinó que han estat convocades pel Govern central.

La secretària general hi ha insistit durant el míting d'aquest vespre a Tarragona: "Per poder fer això de forma contundent i indubtable necessitem un mandat democràtic que es veig a l'últim racó del món", ha reclamat.

Rovira ha encetat la seva intervenció denunciant que Junqueras és a la presó "a instàncies del partit més corrupte d'Europa", mentre els "corruptes" del PP estan "esquiant a Baqueira, recol·locats a les empreses de l'Ibex i un tal M.Rajoy es veu que encara no saben qui és". 

Els independentistes estimen els espanyols

Mundó ha volgut també aprofitar la seva intervenció per rebutjar les acusacions que els independentistes són antiespanyols i que els catalans tenen odi a Espanya.

"És l'expressió més repugnant que podem sentir. Els ciutadans de Catalunya no només no tenim odi a Espanya, sinó que estimem els ciutadans espanyols. Els independentistes no som antiespanyols, som demòcrates i volem que a tothom li vagi el millor possible, als ciutadans de l'Estat espanyol també", ha assegurat.

El conseller no ha tornat a repetir en el míting de Tarragona com va fer dissabte a Blanes que Puigdemont no podrà tornar a ocupar la presidència. Sí ho ha fet, però, el candidat número 15 i líder de Demòcrates, Antoni Castellà, que ha estat l'únic que s'ha referit a la possibilitat que el president i el vicepresident no puguin arribar a assumir el seu càrrec. "Tots sóm prou madurs per saber que malhauradament és probable que ni Puigdemont ni Junqueras arribin a prendre possessió de l'escó. Ens aturarem? No, perquè l'objectiu d'aquesta candidatura no són els personalismes, ni els partits", ha assegurat.