ERC ha perdut un regidor al poble d'Oriol Junqueras, que en va ser alcalde, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i ha empatat a vuit seients amb el PSC, que l'ha superat per menys de 70 vots. La resta del plenari s'ha simplificat força respecte el 2015, ja que només hi haurà, a banda dels dos guanyadors, Cs, amb tres regidors, els mateixos que fins ara, i dos dels comuns, que el 2015 anaven separats i en van obtenir tres. Així, la majoria absoluta més fàcil, amb onze regidors, podria sorgir d'un pacte PSC-Cs amb Miguel Comino d'alcalde.

El dubte per les eleccions d'aquest 2019 era si la substituta d'ERC a l'alcaldia, Maite Aymerich, podia mantenir els resultats obtinguts per Junqueras en un poble tradicionalment poc independentista. Amb el 100% del vot escrutat i una participació del 61%, quatre punts més que el 2015, el PSC passa del 22% al 33% dels vots, i salta dels cinc als vuit regidors. Junts per Sant Vicenç-ERC baixa lleugerament del 37% i els nou regidors al 33% i vuit regidors.

Cs baixa lleugerament de vots però manté un 11% dels sufragis i tres seients al ple. Finalment, els comuns, que van tenir el 14% dels vots i tres regidors, però separats, ara n'obtenen un 10% i dos regidors. L'antiga CiU, ara JxCat, queda fora del consistori, amb un 2,4% dels votants.