ERC ha denunciat la Diputació de Barcelona a la Junta Electoral per haver presentat el catàleg de serveis durant els dies previs a les eleccions del 14-F. Els republicans assenyalen l'ens per haver explicat en roda de premsa "una campanya de mèrits sobre els diners que repartiran els propers tres anys".

En aquest sentit, recorden que la LOREG prohibeix, des que es convoquen les eleccions, qualsevol acte dels poders públics que faci referència a mèrits aconseguits. "La Diputació de Barcelona és la tercera institució del país i sap perfectament quines actuacions pot fer i quines no", afirma ERC a la denúncia. Els republicans reclamen que l'ens retiri totes les publicacions fetes a les xarxes sobre la presentació.

A la denúncia, Esquerra insisteix que la Junta Electoral Central ha resolt en diverses ocasions que les campanyes institucionals que puguin influir en l'orientació del vot en unes eleccions estan prohibides des de la convocatòria dels comicis. Els republicans veuen "evident" que la roda de premsa d'aquest dijous "tenia una clara voluntat d'influir" en els votants, i acusen el govern provincial, format pel PSC i JxCat, "d'aprofitar-se de la seva situació de privilegi" per actuar en aquest sentit.

300 milions d'euros d'inversió

"Les actuacions realitzades no tenen cap empara legal perquè la presidenta Núria Marín (PSC) va parlar d'una inversió de 300 milions d'euros que faria la Diputació, informació innecessària en un procés electoral", afirma ERC, que considera que el catàleg de serveis es podia presentar després de celebrar el 14-F.

Esquerra assenyala especialment el ressò de la roda de premsa a les xarxes socials de la Diputació de Barcelona, assegurant que "vulneren els principis d'objectivitat i transparència" del procés electoral, alhora que considera que també vulneren el principi d'igualtat entre els actors electorals.

Per aquest motiu, ERC demana a la Junta Electoral Provincial que consideri que la roda de premsa no s'ajusta a dret, que insti la Diputació a esborrar les publicacions a les xarxes socials i que el mateix comuniqui els fets als mitjans convocats a l'acte d'aquest dijous.

 

Imatge principal: El líder d'ERC a la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras / Foto: ACN