Els diputats d'ERC al Parlament han demanat aquest diumenge, en una carta oberta a la resta de partits, que el proper Debat de Política General serveixi per presentar propostes de millora de la vida dels ciutadans davant d'una tardor i un hivern que seran difícils. Des d'ERC defensen que sigui un espai de trobada útil per fer avançar el país, en aquest sentit, esperen que les propostes siguin generoses, propositives, responsables i aplicables.  Així, en referència indirecta a JxCat, diuen: "sabem que equivocar-nos d'adversari ens allunya de l'horitzó nacional que alguns perseguim". De fet, reclamen que "ningú s'amagui darrere de les paraules buides i estèrils que no serveixen per a res". No obstant això, demanen que el debat "no hauria de servir per atacar ningú".

Escriure un futur col·lectiu

Els republicans asseguren que volen "empènyer el país a escriure el futur col·lectiu que les majories democràtiques decideixin", fer "feina honesta" i allunyada del "rebombori". "Quan el soroll només és soroll, ens allunya de la utilitat, igual que la gesticulació estèril ens allunya del servei públic", asseguren. En aquest sentit, des d'ERC reclamen allunyar-se dels qui atien el populisme contra les institucions i organitzacions polítiques, i "treballem per preservar les institucions de la millor manera que es poden defensar: esdevenint útils", conclouen. En la carta, enviada a tots els grups parlamentaris excepte Vox, els diputats republicans asseguren que volen seguir treballant per a la majoria del país, "de qui més ho necessita, lluny d'aquelles polítiques que fan que només guanyin els de sempre". 

A través d'aquest escrit insten la resta de diputats i diputades del Parlament a treballar per "generar consensos". Segons argumenten, amb propostes compartides i constructives com a punt de partida, les solucions i respostes per a la gent seran més fàcils d'articular. "Escoltem-nos i fem". Així com demanen sortir del Debat amb més recursos, millors propostes i aliances àmplies i fermes. "Fem-ho per la gent. Fem-ho pel país". 

Fixar objectius polítics

La formació republicana confia en el fet que es reprengui formalment l'activitat parlamentària des del respecte. Justament per això, asseguren que volen aprofitar l’oportunitat per fixar de forma compartida objectius polítics, nacionals i socials, per construir i tornar a teixir confiances amb la ciutadania que permetin seguir posant la política al servei de la gent. 

Fent referència a la pujada de preus que s'estan vivint i amb l'arribada de la tardor, asseguren que és necessari "mostrar-nos i estar al costat de la gent; amb propostes per mitigar la inflació i l'escalada de preus de l'energia, i per pal·liar els efectes d’una nova crisi global".