El grup municipal d'ERC ha reclamat “responsabilitat de ciutat” al govern municipal d'Ada Colau i a la CUP, després que els cupaires han anunciat que s'oposaran als nous pressupostos de l'Ajuntament de Barcelona. En aquest sentit, els republicans demanen a totes les formacions que “negociïn fins al darrer minut" perquè, al seu parer, "està en joc fer avançar la ciutat o bé aturar-la”.

Esquerra considera que “ara és un moment de generositat", i assegura que ells han arribat a un acord pels pressupostos "pensant en els barcelonins”. En aquest sentit, els republicans emplacen a reflexionar “si s'ajuda més a la ciutat bloquejant els pressupostos o bé invertint-hi”.

Per tot això, ERC reitera que “no s'ha d'abandonar la taula de negociació i cal explorar totes les vies possibles per no aturar la ciutat”. “Tots els grups han de ser generosos i responsables per impulsar el canvi que els barcelonins van votar ara fa un any”, han reclamat.

Els d'Alfred Bosch asseguren que els pressupostos que han pactat amb el govern municipal inclouen projectes "vitals per la ciutat", ja que permeten impulsar el Metro a la Zona Franca, desencallar el trasllat de la Model i projectes a Trinitat Vella per fer-hi equipaments, o fer una forta inversió en les escoles de Barcelona.