El grup municipal d'ERC a Tarragona ha demanat declarar la Fundació Francisco Franco entitat 'non grata' a la ciutat davant les notícies de la possible instal·lació d'una seu d'aquesta associació. El portaveu republicà a l'ajuntament, Pau Ricomà, ha declarat que "l'objectiu d'aquesta fundació és la glorificació de la figura i els fets d'un dictador criminal i no pot tenir cabuda en cap societat democràtica".

Ricomà ha demanat a l'alcalde que convoqui una Junta de portaveus per fer una declaració institucional de rebuig a aquesta entitat i declarar-la non grata a Tarragona. El líder municipal d'ERC ha instat a l'Ajuntament a "comprometre's de manera unànime i explícita a no establir cap tipus de relació amb aquesta entitat" i a "explorar totes les vies legals possibles per impedir la seva implantació a Tarragona".

També ha titllat a aquesta fundació d'"atemptat a la memòria de les víctimes del franquisme" i ha recordat que a Tarragona existeix "un llarg llistat de persones que van ser afusellades, empresonades o represaliades".

Finalment, ha assenyalat que "el Parlament Europeu va demanar el mes passat que s'il·legalitzi la fundació franquista i qualsevol altra que faci apologia del feixisme" i ha assegurat que "la permissivitat d'Espanya amb el feixisme escandalitza Europa".