A un any vista de les eleccions municipals, Esquerra Republicana ha posat en marxa la maquinària i han engegat una campanya de participació ciutadana per abordar el tema més important dels propers comicis, que, en paraules del seu líder Alfred Bosch "és Barcelona". “Volem centrar-nos en Barcelona” ha manifestat, i tot i que no ha fet referència a les llistes unitàries -ni a la sobiranista que pretén impulsar Jordi Graupera, ni a la unionista que vol impulsar Manuel Valls- està clar que, posant l'èmfasi en Barcelona, descarta centrar-se en aquesta qüestió.

Alfred Bosch s’ha presentat aquest matí com “l’alternativa al govern d’Ada Colau” amb una “proposta de ciutat”. “Hem de ser pal de paller del canvi a la ciutat però no ho podem fer sols”, ha dit el líder republicà que aposta per una campanya que trepitja els barris, escola la gent i “els fa partícips”. “La gent ens demana què farem per la ciutat, què farem pel benestar de les persones”, ha afegit.

Per això s’ha presentat el web dibuixem.barcelona que vol ser un espai de debat i de participació ciutadana. El lloc té tres apartats: ‘Millorem’, on els ciutadans poden fer les seves propostes; ‘Debatem’ on es pretén saber la opinió dels barcelonins sobre temes que proposa el propi partit; i ‘Trobem-nos’, que és l’agenda del partit. En aquest sentit s’han plantejat assemblees de barri amb gent del carrer i amb experts. “És l’esforç de participació més gran que hem fet mai a Barcelona. Mai havíem desplegat tantes iniciatives per arribar a tanta gent”, ha explicat Bosch.

El líder dels republicans a Barcelona ha dit que la seva “obsessió” és la ciutat i que vol ser un alcalde “per tothom”.

Per Alfred Bosch engegat la campanya és començar “a fer bullir l’olla”.

Aquest procés participatiu s’acabarà al desembre i amb les conclusions dels ‘feedback’ amb la ciutadania s’elaborarà el programa electoral.