ERC ha captat el missatge de la CUP, que no vol debatre els pressupostos fins que s’acordin els canvis en el full de ruta, i ha assumit que els comptes de la Generalitat hauran d’esperar a la reunió entre els anticapitalistes i el president Carles Puigdemont.

Tal com ja va avançar El Nacionalla CUP ha dit fins a tres cops que no a la Conselleria d'Economia per reunir-se i tractar la qüestió dels pressupostos, de manera que fins que no s’estableixin les modificacions en el camí a seguir pel que fa al procés i que Puigdemont haurà de defensar en la qüestió de confiança del 28 de setembre, els cupaires no parlaran dels comptes de la Generalitat.

Malgrat el moment de punt mort pel que fa als pressupostos, els republicans se senten esperançats que la negociació sobre el full de ruta entre els cupaires i el president de la Generalitat arribi a bon port. Així ho ha plasmat a Twitter aquest dimarts el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà:

Puigdemont s’ha mostrat interessat de reunir-se amb la CUP per tractar les properes passes a seguir respecte del procés, però encara no s'ha fet pública la data concreta de la reunió.