A Inés Arrimadas i companyia els hauran xiulat les orelles aquesta tarda. Però no per les crítiques que li han plogut en relació al procés, sinó per les bufetades que han repartit des del faristol del Parlament les diputades de la CUP i d'ERC arran del nou concepte creat per Ciutadans, el feminisme liberal. Les deuen haver sentit fins i tot les lleones del zoo. 

A tres dies del dia de la dona treballadora, tots dos grups han aprofitat la seva compareixença setmanal per escalfar motors de cara a la convocatòria de vaga de divendres. Des de la CUP s'han estudiat a fons el decàleg del feminisme liberal que ha inventat Ciutadans, i que el partit va presentar en un acte el passat cap de setmana. "Impugnem aquest feminisme per a riques, és una fal·làcia, és només maquillatge", ha sentenciat Natàlia Sànchez, per qui "el feminisme liberal és una closca buida si no inclou la lluita pels serveis públics que ens han de dur a la igualtat". I ha afegit que "no ens val un feminisme que permeti que unes quantes privilegiades puguin accedir a espais de poder per seguir explotant altres dones en les mateixes condicions que ho fan els homes". 

Durant la roda de premsa, la diputada de la CUP ha llegit diversos punts del decàleg de Ciutadans per desmuntar-los. Per exemple, el que reivindica que "ni un pas enrera contra la violència masclista". "Com pot fer aquesta afirmació un partit que a Andalusia governa amb VOX, que nega la violència masclista?", s'ha exclamat Sànchez. O el que defensa que "cap dona hagi d'escollir entre la seva carrera i la família, i això ho diu un grup que entre moltes altres coses ha defensat el contracte únic i aposta per mantenir la reforma laboral que facilita els acomiadaments i permet modificar convenis sense consultar". 

EL NACIONAL   anna caula i jenn diaz   marina fdez

"El feminisme liberal va en contra del feminisme"

Per a ERC, el nou concepte encunyat per Cs va en contra del feminisme. La diputada republicana Jenn Díaz ha criticat que Arrimadas i companyia "diguin que no acceptaran lliçons quan la lluita feminista accepta lliçons perquè està en constant revisió". 

En la mateixa línia ha conclòs que "si el feminisme és de classe o racista, no el volem". La reflexió d'ERC és que Ciutadans ha creat el feminisme liberal per justificar-se davant del moviment, per mercadejar amb la lluita. Per això, en el fons, ho viuen com "una victòria del feminisme, perquè hem condicionat tant el debat públic que s'han vist obligats a fer veure que són feministes". 

Escoltades les crítiques, sembla pertinent obrir el debat sobre si es pot ser feminista i de dretes.