Una setantena de personalitats del món polític, periodístic i artístic han signat un manifest que reclama un pacte entre ERC i Barcelona en Comú per formar govern a l'ajuntament de Barcelona. 

Tal com ha avançat l'Ara aquest diumenge els signants demanen un pacte entre Ernest Maragall i Ada Colau per formar un govern "fort, d'esquerres i compromès amb els drets civils i democràtics" i recorden que les dues forces que representen van ser les més votades a les eleccions del 26 de maig.

El pacte es justificaria com a "opció més natural" deguda "l'àmplia coincidència programàtica" entre totes dues formacions en matèria d'habitatge, educació, mobilitat o cultura.El text destaca el fet que l'acord hauria d'obrir-se "a acords i a la col·laboració amb d'altres formacions del plenari municipal en tot allò en què hi hagi coincidències programàtiques".

El manifest recorda que un govern d'ERC i BComú seria "inèdit" perquè "uniria per primera vegada un partit independentista amb un de confederalista". Aquests dos partits, a més, "garantirien la governança de la ciutat" perquè "els governs minoritaris i febles tenen una capacitat d'actuació molt limitada", conclouen. 

Entre les persones que signen el text hi ha l'exdiputat de la CUP David Fernàndez; la jurista Gemma Calvet; l'activista polític i membre de Procés Constituent Arcadi Oliveras; el militant d'EUiA David Companyon; el productor Jaume Roures; l'arquitecta Itziar González; Simona Levi, l'actor Julio Manrique; els exconsellers Enric Marín i Joan Manuel Tresserras; l'exdiputat al Congrés dels Diputats Joan Tardà, o també l'actual diputat d'ERC al Parlament Ruben Wagensberg.