La decisió del Tribunal Suprem d'obrir una causa per terrorisme contra el president Carles Puigdemont i el diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, per Tsunami Democràtic arriba en mig de la recta final de les negociacions entre Junts i el PSOE per aprovar la llei d'amnistia. I segons Esquerra Republicana, aquesta decisió del Suprem no pot afectar negativament a les converses, ja que "no és una novetat". "Des del primer dia sabem que hi ha una interferència judicial, uns jutges que es volen situar com a actors dins la negociació i sempre hem dit que no els hi volem donar aquest protagonisme", ha assenyalat la vicesecretaria d'Acció Antirepressiva, Marta Vilaret. Anant més enllà, la republicana ha assegurat que aquesta decisió del Suprem fa evident que la llei d'amnistia "és més necessària que mai i cada dia que passa és un dia perdut per tenir-la aprovada". 

"Tothom sap que no hi va haver terrorisme"

Vilaret ha reiterat que amb l'obertura de la causa contra Puigdemont i Wagensberg per terrorisme el partit no s'ha sorprès ja que està "acostumat a les actuacions d'aquesta sala del Suprem", però això no vol dir que no els sembli una decisió indignant. "Tothom sap que a Catalunya no hi ha hagut terrorisme relacionat amb el procés independentista, com no hi ha hagut indicis sòlids i que se sostinguin per acusar a les persones que han estat imputades", ha assenyalat, recordant que el lema del Tsunami Democràtic era "Sit and Talk", promovent protestes pacífiques arreu del país després de la publicació de la sentència que condemnava els presos polítics l'octubre del 2019. "Seguirem batallant amb les raons del nostre costat, al Suprem, a l'Audiència Nacional. a Europa i evidentment també al Congrés", ha resolt Vilaret. 

Minuts abans, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha condemnat la decisió del Tribunal Suprem, assegurant que aquesta "torna a creuar tots els límits imaginables", tal com ha denunciat en una piulada a X. El cap de l'executiu ha afirmat que no es pot normalitzar que la justícia espanyola "li faci el joc a la dreta i l'extrema dreta". Altres veus del partit, com el senador Joan Queralt, la exconsellera Dolors Bassa i diputats al Parlament també han reaccionat amb indignació davant la decisió del Suprem. "En assumir el TS la delirant causa per terrorisme contra Carles Puigdemont, Marta Rovira i Rubén Wagensberg i altres, l'alta judicatura espanyola abasta uns nivells de lawfare sense parangó a la Unió Europea. Saben que, més tard o més d'hora, això anirà a la bassa, però la crueltat i la injustícia no tenen límits", ha escrit Queralt a les xarxes socials. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!