ERC s'ha proposat tornar a l'escenari del 2017, tornar al referèndum, tornar a l'embat democràtic contra l'Estat. És per això que el president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han presentat el seu últim llibre, Tornarem a vèncer (i com ho farem), que han presentat aquest dimarts juntament amb el coordinador nacional i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, i l'eurodiputada Diana Riba.

El llibre vol ser un manual per compartir l'estratègia política dels republicans de cara a arribar a un consens amb les altres forces independentistes per tal d'aconseguir dos grans objectius, tornar a la unitat estratègica i seguir ampliant la base de l'independentisme, fins, com a mínim, superar més del 50% dels vots en els pròxims comicis.

En aquest sentit,  Aragonès ha assegurat que l'independentisme s'ha de marcar com a objectiu superar el 50% dels vots a les pròximes eleccions al Parlament. Aragonès ha situat aquest objectiu tot i admetre que "no n'hi ha prou". En la mateixa línia, Rovira ha assegurat que "com més siguem més garanties tindrem de poder guanyar la república" i ha demanat una majoria "imbatible".

Vilalta, durant la seva intervenció, ha fet una crida a la unitat independentista i ha dit que aquesta "no es predica sinó que es practica". "Hem de tornar a fer-la possible", ha dit.

En l'acte de presentació telemàtic Torrent ha reclamat superar el 50%. "Cal que l'independentisme segueixi creixent, especialment a les àrees metropolitanes", ha assenyalat. Per fer-ho possible ha proposat "emfatitzar" més amb els votants.

En la mateixa línia, Aragonès, ha dit que el país no es pot "alliberar a trossets" sinó que cal fer-ho de forma "sencera". Aragonès ha insistit que cal que l'independentisme guanyi més suports. Ha dit que el moviment no ha de confrontar entre si sinó que ha d'"avançar" i "ampliar majories".

A través d'un missatge enregistrat Junqueras ha sostingut la tesi que cal treballar per "ser més" i ha situat l'estratègica d'ERC com la "guanyadora". "Estem disposats a compartir-la, debatre-la i consensuar-la amb tothom", ha manifestat Junqueras.

Un manual per guanyar

Els republicans el presenten com "un manual per guanyar" i "una guia cap a la independència". La proposta estratègica, elaborada a partir dels "aprenentatges" del 2017, estudia com corregir les debilitats de l'independentisme i com maximitzar les seves fortaleses.

Entre els factors que assenyalen que cal potenciar és "ser una majoria inapel·lable". Lamenten que "ni en una sola ocasió l'independentisme no ha superat el llindar del 50% dels vots en unes eleccions convencionals". Així, Junqueras i Rovira aposten per "lluitar per aconseguir més de la meitat dels vots de manera sostinguda, repetidament" i, si és possible, en totes les eleccions.