Els grups municipals d'ERC i En Comú Podem de l'Hospitalet de Llobregat han denunciat que el govern socialista de Núria Marín, amb el suport de Ciutadans, estan torpedinant la comissió d'investigació sobre el Consell Esportiu de l’Hospitalet que esquitxa la mateixa alcaldessa.

Avui mateix, els grups socialista i taronja han bloquejat les compareixences de diferents implicats en el presumpte cas de corrupció que els republicans havien demanat en una convocatòria extraordinària. Entre aquestes hi havia la del regidor exsocialista Jaume Graells, qui va destapar el cas, la mateixa Marín i dos responsables polítics més detinguts per aquesta trama: Cristian Alcázar (segon tinent d'alcalde) i Cris Plaza (exregidor socialista).

I és que el PSC gaudeix d'una àmplia majoria absoluta a l'Ajuntament amb 14 regidors d'un total de 27. Els quatre de Ciutadans incrementen la majoria als 18. ERC i comuns han titllat el posicionament de PSC i Cs d'"obstruccionista" i els han acusat d'amagar la documentació que han demanat sobre el cas investigat. Per contra, republicans (5) i comuns (3) només compten amb vuit regidors, ineficaços per tirar endavant cap mena d'iniciativa.

Aquest bloqueig ha coincidit amb la investigació oberta a quatre persones més per aquest cas després que hagin declarat davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). Es tracta de dos treballadors del Consell Esportiu, el cap del Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament i la interventora del consistori.

ERC i comuns veuen "obstruccionisme"

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Antoni Garcia, ha lamentat que "tornem a veure com, un cop més, la pinça entre PSC i Ciudadanos impedeix fer seguiment de les irregularitats investigades”. En aquest sentit, el republicà ha recordat que "portem mesos reclamant transparència al govern municipal, però segueixen negant-se a donar cap explicació ni donar-nos la documentació que reclamem”, i ha afegit que “quant més temps segueixi l’alcaldessa amagada i sense donar totes les explicacions, més es perjudica a la imatge de l’esport i de la ciutat”.

La portaveu del grups dels comuns, Ana González, ha manifestat, per la seva banda, que "inicialment el nostre grup va considerar positiva la creació de la comissió sobre el cas del Consell Esportiu, crèiem sincerament que era una oportunitat d’aclarir, des de la mateixa institució, uns fets molt greus que afecten càrrecs públics del consistori i a la mateixa ciutat".

"Encara que el nostre grup està personat com acusació popular davant la causa oberta en el jutjat número 2 de l’Hospitalet, vam donar suport a aquesta comissió", ha explicat González tot afegint que "avui davant la negativa del PSC i Ciutadans perquè compareguin persones implicades directament en el cas, ens genera molts dubtes respecte la utilitat d’aquesta comissió".