ERC guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya de forma indiscutible, i se situaria també com a primera força catalana al Congrés, segons l’enquesta d’El Periódico.

Si se celebressin avui eleccions a la cambra espanyola, els de Gabriel Rufián obtindrien 14 escons, 5 més dels que tenen a l’actualitat. Passarien així per sobre d’En Comú Podem -ara Catalunya en Comú- que baixaria dels 12 actuals a 10-11.

En intenció directa de vot, la victòria d’ERC també és contundent: 23% de vots davant del 14,9% dels comuns.

El pas endavant dels republicans seria en bona part en detriment del PDeCAT, que perdria tres dels escons que té ara fins a quedar-se amb 5. Segons aquest sondeig, una quarta part dels votants que el 2016 es van decantar per l’antiga Convergència, ara ho farien per ERC.

Així, el PDeCAT es quedaria a la cua dels partits catalans amb representació, empatat amb Ciutadans i PP (tots tres amb 5 escons). En intenció directa de vot, l’últim és el PP (4,3%), PDeCAT (6,5%) i Cs (7,5%).

Entre aquests tres partits i ERC i els comuns, hi ha el PSC, que mantindria els 7 escons o en guanyaria un de més. La intenció directa de vot dels socialistes catalans seria de l’11,6%.