ERC defensa un acord amb el sector del taxi i les VTC que "impliqui totes les parts" i demana la complicitat de totes les institucions -Govern, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana- per solucionar el que qualifiquen de "repte global, complex i nou".

"Treballarem perquè hi hagi acord que respecti els interessos de totes les parts. Sabem que des del Govern s’hi està treballant molt i hem de trobar una fórmula que pugui respectar interessos de totes les parts", ha defensat la portaveu de la formació, Marta Vilalta, en aquest sentit. 

Aquesta solució, segons ERC, serà "difícil" de trobar "sense la complicitat de totes les institucions" que tenen competències en aquest àmbit. Per aquest motiu, ha emplaçat a ajuntament i Àrea Metropolitana a formar-ne part. 

En aquest sentit, Vilalta ha assegurat que els republicans donen "suport als treballadors del taxi i  les seves famílies", però també ha avisat que "s’ha de reestructurar el sector i ens hem d’adaptar als nous temps".

"Espanya ha de decidir si és com Turquia o com Estrasburg"

En l'habitual roda de premsa dels dilluns, Vilalta també ha recordat que queden pocs dies per l'inici del judici de l'1-O i, en aquest sentit, ha tornat a criticar que la presó preventiva és "injustificable" i "no s'aguanta per enlloc".

En aquest sentit, ha recordat la petició que té el Tribunal Constitucional sobre la taula per l'alliberament del líder del partit, Oriol Junqueras, on ho compara amb el cas d'un opositor turc i que té el Constitucional dividit, segons han indicat alguns mitjans. 

Tot i mostrar-se poc optimista amb l'alliberament, Vilalta ha instat al TC a posar-se "davant el mirall" i decidir si "és com Turquia o com Estrasburg", en referència al Tribunal Europeu de Drets Humans. "Ha de decidir si vol continuar amb el camí de Turquia o si vol alinear-se amb els drets humans i la justícia", ha argumentat en aquest punt.