ERC reclama al govern d'Ada Colau que convoqui un ple extraordinari "al més aviat possible" per abordar la situació d'emergència a la ciutat arran de la Covid-19. Des del principal grup a l'oposició no veuen amb bons ulls haver d'esperar a poder celebrar un ple presencial ja que troben a faltar "un espai institucional". Així, reclamen que es faci virtualment i apunten que l'alcaldessa té la potestat de convocar un ple extraordinari en 48 hores. Els republicans insisteixen que no el volen per qüestionar l'acció del govern en un moment complex com l'actual, sinó que volen que sigui "propositiu" i "per fer pinya".

Així ho ha explicat el regidor Jordi Coronas, que assegura que cal convocar un ple extraordinari "com s'està fent en altres administracions". Sense anar més lluny, Coronas ha posat com a exemple que aquest divendres es reunirà el Consell Metropolità de l'AMB.

Els republicans reivindiquen poder parlar al ple de com s'està cooperant amb les altres administracions o com estan funcionant els serveis municipals i la ciutat, però també quin impacte pot tenir en els pressupostos la crisi del coronavirus, entre altres.

Fonts del grup apunten que el contacte virtual amb l'equip de govern durant aquests dies de confinament s'ha limitat a un whatsapp diari, una reunió de la junta de portaveus —on ja es va descartar convocar un ple— i una reunió de l'alcaldessa amb els presidents dels grups municipals.

Per això, assenyalen la importància de celebrar un plenari en què els grups, però també l'ajuntament com a institució —i no només el govern pugui tenir veu. A més, recorden que el plenari que havia de celebrar-se al març es va suspendre i que, per tant, encara hi ha una sessió pendent de recuperar.