Esquerra Republicana ha presentat una sol·licitud a les Corts espanyoles per conèixer on es destinen determinats fons públics del CNI, després d'escàndols en les darreres setmanes sobre que l'organisme comprava el silenci de Bárbara Rey, presumpta relació del rei emèrit, Joan Carles I.

ERC ha sol·licitat aquest dimecres a la comissió mixta de Congrés i Senat per a la Relació amb el Tribunal de Comptes que aquest incorpori un informe de fiscalització específic sobre els recursos auditables, perquè sigui inclòs en el programa de fiscalitzacions per al 2017.

La petició ha de ser debatuda i votada en la comissió mixta. Arriba a partir de recents informacions publicades sobre que el CNI estaria fent servir fons públics en paradisos fiscals. Alhora, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, afegeix que busca conèixer si hi ha presumptes "despeses per salvaguardar la reputació del Cap de l'Estat". 

Els republicans creuen que és possible investigar-ho perquè el CNI disposa d'un pressupost de recursos públics auditables, tot i que una part dels quals no, i volen que es faci així "per garantir el seu correcte destí".