ERC Agbar

Davant la Farinera de Barcelona i la Torre Agbar, just al punt on va començar la V de la manifestació de l'Onze de Setembre del 2014 i per on passava la d'aquest any, els candidats d'Esquerra a les eleccions d'aquest diumenge, Gabriel Rufián i Joan Tardà, han demanat el vot a la ciutadania acompanyats del líder del partit, Oriol Junqueras.

"Catalans, a les urnes!", han entonat els candidats, que al mateix temps han posat sobre la taula que "aquest país, quan més ha votat, més vots ha tret a favor de la independència". Rufián ha demanat als catalans que "segueixin fent coses" perquè "sempre ens han dit que era impossible però ho hem fet".

El bigoti de Tardà

Junqueras i Rufián es van comprometre a afaitar-se la barba si el 20D guanya Esquerra a Catalunya. Això sí, Joan Tardà no ho farà perquè, segons el líder d'ERC, el seu bigoti "és patrimoni de l'independentisme i l'hem de preservar".

El guanyador del debat

Junqueras també ha valorat el debat de TV3 entre els candidats catalans dient que Rufián "el va guanyar i va ser extraordinari" i que aquest triomf "és un pròleg del que ERC serà el diumenge".

Jornada de reflexió

Rufián ha valorat la seva primera campanya electoral afalagant ERC perquè, "tot i que ja estava acostumat a fer actes per Súmate", "ha estat un plaer i un honor compartir projecte polític" amb els de Junqueras. Demà, en el dia de reflexió, el candidat ha explicat que el passarà amb la seva família i ensenyarà el seu fill a anar amb bicicleta perquè "abans que comencés la campanya, estava a punt d'aprendre".