Esquerra Republicana ha portat la campanya del 28 d'abril a les presons on van estar els presos polítics. Una acció que el mateix candidat Gabriel Rufián, que s'ha desplaçat a la presó de Lledoners acompanyat de la parella de Raül Romeva i candidata a les europees, Diana Riba, ha qualificat d'"un dels més bonics que he fet mai". El número dos de la llista d'ERC ha denunciat el "menysteniment" dels presos en la vida política i ha instat a Pedro Sánchez, Pablo Casado i Albert Rivera a visitar els centres penitenciaris

Al sortir de la presó, Rufián ha fet una atenció a la premsa on ha explicat el desenvolupament de l'acte dins el centre penitenciari i les reivindicacions que els hi han fet. La cinquantena de persones que hi han assistit havien estat companys dels presos durant diversos mesos i, segons ha explicat el número dos de la candidatura, rebutjaven el procés judicial contra els líders independentistes. 

Per la seva banda, Riba també ha reconegut que ha estat un dels actes amb els que "a nivell personal" més s'ha implicat i ha recordat que amb la majoria de presos s'havien trobat als locutoris o a les esperes pels vis a vis amb les seves famílies, durant els mesos d'empresonament de Romeva. La candidata a les europees també ho ha qualificat de "molt enriquidor" i ha assegurat que s'emporten les seves reivindicacions al Congrés i al Parlament Europeu.

Bus campanya ERC Lledoners - Sergi Alcàzar

Rufián continua evitant JxCat

Per altra banda, Rufián, preguntat per l'actualitat en aquest setè dia de campanya, ha evitat valorar les paraules del candidat de JxCat Jordi Sànchez, que aquest matí ha apostat pel diàleg amb Pedro Sánchez, en la seva primera roda de premsa d'ençà que va entrar a la presó fa un any i mig, i ha tornat a desitjar "tota la sort del món a l'espai postconvergent". Tot i això, ha qualificat de "gran notícia" que Sánchez, i demà Oriol Junqueras, puguin fer rodes de premsa des de la presó.

ERC ha dut a terme aquest dijous actes simultanis a tres presons diferents de Catalunya: Lledoners, Puig de les Basses i Mas d'Enric, concretament en les que van estar els presos polítics abans de tornar a Madrid pel judici. A Catalunya hi ha uns 6.200 presos dels quals només una mica més de la meitat té dret a votar, i només 349 han demanat exercir aquest dret, el que representa un de cada deu, segons dades del departament de Justícia.