ERC farà un recompte paral·lel dels vots que es dipositaran a les urnes el 21 de desembre. Això serà possible gràcies als 6.000 apoderats que s'han inscrit a la pàgina web activada amb aquest objectiu i que se sumen als 8.000 apoderats habituals de la formació, la qual cosa permetrà cobrir totes les meses.

"Davant la possibilitat d'una tupinada en el resultat d'aquestes eleccions, hem posat en marxa el projecte apoderats.cat que ens permet fer un doble recompte, tenim totes les actes a través d'un aplicatiu i un centre de dades que ens permetrà tenir un recompte en paral·lel i evitar qualsevol sospita", ha explicat el responsable de la campanya, Sergi Sabrià.

Els republicans argumenten que la convocatòria electoral és "il·legítima i il·legal" i que no existeixen les "certeses i garanties i necessàries" sobre el recompte. A parer de Sabrià, aquesta és una preocupació compartida amb els ciutadans com demostra la rapidesa amb que s'ha incorporat apoderats a la pàgina web.

Els republicans han explicat aquest matí els trets generals de la seva campanya que, segons Sabrià, s'ha hagut de plantejar "malauradament i injustament" sense el cap de llista, Oriol Junqueras, i la resta de consellers empresonats i a l'exili. No obstant, atès que el vicepresident i els consellers republicans empresonats compareixeran aquest divendres davant del jutge del Suprem per revisar les mesures preventives, ha assegurat que en cas que finalment puguin sortir en llibertat s'adaptarà el format a la seva disponibilitat per participar-hi.

El lema de campanya d'Esquerra és La democràcia sempre guanya, que es planteja com una rèplica a l'aplicació del 155 per part de l'Estat: "On ells ens han aplicat violència i formes poc democràtiques, nosaltres responem dient que el que compta són els vots i la democràcia", ha argumentat Sabrià.

Els objectius de la campanya republicana es vertebren en tres eixos: denunciar la repressió, l'aplicació del 155; protegir, recuperar les institucions usurpades pels "homes de negre", és a dir, recuperar el sistema educatiu, salvar TV3 -"cal una gran victòria que ens permeti revertir aquesta situació"; i construir, "ser capaços de construir un govern de caire republicà".

Pel que fa els actes conjunts de campanya, Sabrià ha assenyalat la manifestació de Brussel·les i el concert d'aquest cap de setmana a l'estadi Lluís Companys. En aquest sentit, ha assegurat que no hi haurà confrontació i que ERC té claríssim qui són els seus rivals, i aquests no són ni el PDeCAT ni la CUP. De fet, ha discrepat amb Junts per Catalunya assegurant que sí s'estan negociant els punt comuns entre les tres formacions independentistes.

La campanya d'ERC tindrà un pressupost de 1.800.000 euros dels quals 700.000 euros corresponen a la tramesa electoral i la resta a la despesa ordinària de campanya. Els responsables del partit no han concretat si hauran de demanar un crèdit per cobrir-ho. En qualsevol cas, necessitaran entre 36 i 37 diputats per amortitzar la inversió amb les subvencions.

Els actes s'obriran a Vic, tindran la convocatòria central al teatre Grec de Barcelona i el tancament a Sant Vicenç dels Horts.