Esquerra Republicana de Catalunya ha denunciat davant l’Oficina de Drets Civils i Polítics la utilització per part del partit polític Ciudadanos d’un autobús de campanya les imatges del president d’Esquerra Republicana Oriol Junqueras i del president de la Generalitat a l’exili Carles Puigdemont.

Segons ERC, Ciutadans ha utilitzat en aquest autobús "la seva imatge per a fins publicitaris sense la seva autorització", vulnerant la normativa vigent sobre protecció del dret a l’honor i a la pròpia imatge," lesionant d’aquesta manera la seva dignitat i atemptant contra la seva pròpia estimació".

Esquerra Republicana, així com el propi Oriol Junqueras i els seus familiars, han infiormat que no renuncien a exercir quantes accions jurídiques siguin pertinents per tal que aquesta situació no es torni a repetir i per depurar les responsabilitats que se’n derivin.

Puigdmeont i Junqueras apareixen al bus en una imatge rient i assenyalant amb el dit i ho acompanyen amb la frase "Se ríen de España". Al seu costat, hi havien afegit la presidenta andalusa, Susana Díaz, i el president espanyol, Pedro Sánchez, també somrient. "Se ríen de ti", deia el lema sota les seves fotos.