La condemna a Miquel Buch a 4 anys i mig de presó pel cas de l'escorta del president Carles Puigdemont a Bèlgica ha provocat una onada de solidaritat dins l'independentisme amb l'exconseller d'Interior durant el Govern de Quim Torra. També des d'Esquerra Republicana, que ha manifestat el seu suport a Buch i al Mosso d'Esquadra Lluís Escolà, que ha titllat de sentència "d'injusta i aberrant" a través d'una piulada des del perfil oficial del partit. "L'estat no atura la seva repressió; nosaltres tampoc aturarem la lluita per l'amnistia i la llibertat", han escrit també, posant el focus sobre una de les exigències de la formació per investir a Pedro Sánchez.

El president del partit, Oriol Junqueras, també s'ha pronunciat a través de les xarxes després de conèixer la sentència, que a banda de 4 anys i mig de presó, també condemna Buch a 10 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta per malversació de fons, més 9 anys i mig d'inhabilitació a càrrec públic pel delicte de prevaricació. "Un nou exemple de la voracitat repressiva de la justícia espanyola contra l'exercici democràtic de les institucions catalanes. Una barbaritat de condemna", ha lamentat Junqueras en una piulada, en el qual també ha mostrat el seu suport a Buch i Escolà: "No ens aturaran!", ha conclòs. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha mostrat la seva indignació per la sentència de l'Audiència de Barcelona, que en el seu cas, ha descrit com una "aberració", subratllant que "l'amnistia i l'autodeterminació són el camí". 

Vilalta subratlla la necessitat de l'amnistia 

Marta Vilalta, secretaria general adjunta i portaveu de la formació també ha volgut posar el focus sobre les demandes d'amnistia després de fer-se pública la condemna. "Per això és tan necessària. Per això és tan rellevant resoldre el conflicte polític amb l'autodeterminació. Per això s'ha d'acabar aquesta persecució política-judicial. Per això volem ser un nou Estat, per garantir justícia", ha escrit. En la mateixa línia que Vilalta, la consellera Mertixell Serret també ha incidit amb la importància d'una llei d'amnistia davant aquests casos: "Davant la repressió que no s'atura, persistim amb més democràcia: amnistia".  L'exconsellera Montserrat Bassa, com el president Aragonès, també ha parlat d'una "aberració" per referir-se a la sentència.