Josep Rull és el "candidat efectiu" de Junts per Catalunya a les eleccions del 12 de maig, segons Esquerra Republicana. Rull, número 3 de la candidatura de Carles Puigdemont ha participat aquest dilluns al debat organitzat per PIMEC, en lloc de la número 2 Anna Navarro, i Raquel Sans, portaveu dels republicans, l'ha descrit amb aquestes paraules. Durant aquest debat, Aragonès ha retret l'absència de Puigdemont amb unes paraules que no han agradat gens a Rull. Ja dissabte, durant la Festa de la República d'enguany, Marta Vilalta, número 1 del partit per Lleida, va utilitzar aquestes mateixes paraules per definir qui va ser pres polític: "Veiem que aquells que ens deien traïdors porten a les seves files com a candidat efectiu Josep Rull", indultat el juny del 2021 i a qui el Suprem va anul·lar la pena d'inhabilitació el febrer del 2023, després que ERC pactés amb el govern espanyol la reforma del Codi Penal. 

La sociovergència, una realitat i no una hipòtesi segons Sans

Preguntada per les declaracions de Xavier Trias aquest matí a Ser Catalunya, en què no ha tancat la porta a governar amb el PSC en el cas que Junts quedi per darrere de Salvador Illa, Sans ha considerat que la "sociovergència no és notícia", ja que aquesta s'ha anat reproduint en la darrera legislatura amb acords entre els dos partits al Parlament de Catalunya "quan es tractava de defensar els interessos dels de sempre". "Una cosa és el que es diu en campanya i l'altra és el que es fa de manera efectiva", ha resolt Sans, lamentant que les dues formacions s'han "unit de manera descarada".

Sans ha aprofitat per criticar els dos partits utilitzant les mateixes paraules del president Pere Aragonès aquest cap de setmana, en què va acusar Puigdemont de tenir-se a ell mateix com a únic projecte per al país i a Salvador Illa de només tenir Espanya al cap. En aquest sentit, ha censurat les paraules del ministre de Transports, Óscar Puente, sobre l'aeroport de Barcelona: "Ens dona la raó quan diem que Illa serà el delegat de la Moncloa dient que si governa l'ampliació de l'aeroport es decidirà des de Madrid i no des de Catalunya". 

Aragonès al final de campanya d'EH Bildu 

La portaveu d'Esquerra també ha anunciat que Pere Aragonès participarà aquest divendres en l'acte de final de campanya d'EH Bildu per a les eleccions al País Basc que se celebraran diumenge 21 d'abril. Els abertzales encapçalen les enquestes en aquesta recta final de la campanya i són socis dels republicans en les eleccions europees del 9 de juny, sota la coalició d'Ara Repúbliques, juntament amb el BNG, que va aconseguir uns grans resultats a les eleccions al Parlament gallec però no suficients per fer fora el PP i els partits sobiranistes de les Balears. Ja en la campanya per a les generals del 2023 els dos partits van fer actes conjunts a Barcelona i Durango. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!