El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona ha sumat els pesos pesants del partit al Parlament i al Congrés al seu tour de caps de setmana pels barris de la ciutat. Sota el lema “Una nova Barcelona per un nou país”, els republicans porten els candidats al Congrés a peu de carrer a un mes de les properes eleccions generals del 26-J.

Avui ha estat el torn d'Oriol Junqueras i Joan Tardà, que han estat al barri de Sants-Les Corts de la mà d’Alfred Bosch davant d’uns dos-cents assistents. Presentat com “el canvi real” de cara a les eleccions espanyoles, Tardà ha animat a fer les coses “bé i de pressa” en el camí a la independència. El número dos al Congrés ha marcat les "polítiques d'esquerres" i un referèndum "a l'escocesa" en el termini d'un any com a condicions per donar suport a una possible investidura.

“Ho tenim a tocar”, ha assegurat el candidat, tot destacant el moment inèdit que està vivint Catalunya. “Tenim dues joies que mai havíem tingut: una majoria independentista al Parlament i un govern independentista encapçalat per dos grans polítics”, ha celebrat Tardà. Alhora, a Madrid, “els que es reien de Catalunya representen un sainet, mentre la corrupció se’ls menja”, ha carregat.

Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat, ha insistit que l’únic canvi real és construir una república independent. Junqueras ha destacat l’obertura del partit, amb candidats de múltiples orígens, i l'absència d’ombres de corrupció a ERC després de més de 80 anys d'història. “No ens cansarem, no defallirem, fins a la victòria”, ha sentenciat, tot aixecant aplaudiments i crits d’independència entre el públic.

Bosch lamenta el pacte Colau-PSC

El número u d’ERC a l’Ajuntament, Alfred Bosch, s’ha mostrat molest amb el pacte entre el govern d’Ada Colau i el PSC. “Hem donat moltes oportunitats al govern d’Ada Colau”, però la seva resposta, ha lamentat, ha estat “casar-se amb el PSC” i “agafar-se de les mans dels de sempre, per fer el mateix de sempre”. 

Fent balanç d’aquest primer any de legislatura, Bosch ha assegurat que han intentat fer de Barcelona "una ciutat justa” i que han lluitat perquè "el canvi fos real”.