ERC de Barcelona proposarà a les comissions municipals d'aquesta setmana que l'Ajuntament de la ciutat doni suport a la declaració d'independència de Catalunya i insti el govern espanyol a acceptar la mediació internacional durant la suspensió dels efectes de la mateixa.

En un comunicat, el grup municipal liderat per Alfred Bosch també proposa que l'Ajuntament elabori un informe abans d'un mes detallant els danys en equipaments per part de les forces policials la jornada del referèndum i demana una línia d'ajuts per a aquells que no siguin de titularitat pública. 

Segon capítol

No és la primer cop que es porta el procés independentista a un ple barceloní. El setembre de 2015, el ple municipal va votar l'adhesió de la capital catalana a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). 17 regidors —els del Grup Demòcrata, ERC i la CUP— hi van votar a favor, mentre que 12 hi van votar en contra —Ciutadans, PSC i PP—. L'entrada a l'AMI es va veure frustrada per l'abstenció dels 11 regidors de Barcelona en Comú. I és que l'entrada a l'AMI necessitava d'una majoria absoluta del ple (21 regidors).

Aleshores, l'alcaldessa de Barcelona va descartar l'entrada del municipi a l'organització independentista al·legant que el context electoral de les eleccions del 27-S ho impedia. Colau va deixar la porta oberta a tornar-ho a votar més endavant. Ara, els republicans porten al ple no l'adhesió a l'AMI, sinó la mateixa independència, una via política que no compta amb el suport de tots els representants de Barcelona en Comú.