ERC veuria com una bona sortida la possibilitat que fos l'Assemblea d'Electes la que s'encarregués de la investidura del president, Carles Puigdemont, segons el portaveu del partit, Sergi Sabrià. Aquest fórmula s'emmarcaria en la proposta d'una presidència efectiva i una presidència simbòlica i, per tant, comportaria que s'hauria de fer paral·lelament la investidura d'un president efectiu al Parlament.

L’Assemblea d’Electes va ser creada per l'AMI l'octubre del 2016  amb l’objectiu que fos l’òrgan de govern de Catalunya en cas que l’Estat espanyol suspengués les institucions catalanes. Està integrada per càrrecs electes escollits de forma directa pels ciutadans, tant regidors com diputats.

En ser preguntat sobre aquesta alternativa per a fer la investidura, Sabrià ha assegurat que "sona bé perquè dona tot el valor al Govern legítim de Brussel·les i alhora permet posar fi al 155".

L'endemà que una delegació d'ERC es reunís amb Puigdemont a Brussel·les, el portaveu republicà ha assegurat que les "converses són fructíferes", avancen a bon ritme i permeten al partit ser optimistes sobre la possibilitat d'aconseguir els tres objectius que s'han marcat: "Restituir Puigdemont, formar govern i posar fi al 155. "Un sense els altres no ens funciona. Avui som més aprop de trobar aquesta fórmula", ha assegurat.

Els negociadors aborden ara el paper i les competències que hauria d'assumir Puigdemont, investit per l'Assemblea d'Electes, i de quina manera el Govern "efectiu" assumiria la legitimitat de l'executiu de Brussel·les.

Sabrià no ha volgut avançar calendari ni si la reunió de demà de la Mesa ha de servir per convocar el ple d'investidura, però ha mostrat el convenciment del seu partit que el calendari que marca el reglament encara no s'ha posat en marxa.