ERC ha posat en marxa una plataforma web per inscriure aquelles persones que vulguin actuar com a apoderats a les eleccions del 21-D. A partir de la pàgina apoderats.cat, els republicans es proposen construir “la xarxa de ciutadans més gran feta mai per assegurar les garanties de les eleccions”.

En el web, Esquerra explica que les eleccions del 21-D, “per bé que imposades i per tant il·legítimes", han de servir per "ratificar la majoria social a favor de la República Catalana i refermar-la”. “Hem d’assegurar més que mai que el dret de vot s’exerceix amb plenes garanties”, s’afegeix.

Als apoderats, ERC els ofereix eines online per cridar a la participació i informar els votants així com l’acreditació legal a partir de la tramitació de credencials davant la Junta Electoral.

Aquesta acreditació ha de servir, entre d’altres coses, per accedir a totes les meses, supervisar les operacions de vot i escrutini, formular reclamacions i participar a les deliberacions de les meses, així com per aconseguir el permís retribuït a la feina la jornada electoral.

Els líder republicans estan impulsant també la iniciativa a través de les xarxes.