Els resultats del primer baròmetre del Centre d’Estudis Sociològics (CIS) després del 26-J confirmen la tendència iniciada ja el 20-D, i que es va repetir a les eleccions de juny, en què ERC es consolida com a primera força de l'independentisme.

Segons les dades fetes públiques aquest dilluns, en cas d’una nova repetició electoral, la candidatura liderada pel tàndem Gabriel Rufián-Joan Tardà pujaria fins al 2,9% en estimació de vot, sis dècimes més que en els comicis del 26-J, en els quals va obtenir el 2,3% dels suports en el conjunt de l’Estat. Tot i això, els republicans no podrien prendre el primer lloc a Catalunya a En Comú Podem, que, amb un 3,5% d'estimació de vot, pràcticament calca els resultats del 26-J.

L’ascens d’ERC seria en detriment del PDC –que al Congrés encara s’hi va presentar rere el nom de Convergència– que baixaria tres dècimes, del 2% a l’1,7% del total de sufragis.

En intenció directa de vot, la distància entre els republicans i el partit liderat al Congrés per Francesc Homs és encara més gran. ERC arriba al 2,3% de suports en vot directe a l’enquesta, mentre que CDC es queda en el 0,9%.