ERC ha reconegut que està estudiant la proposta final que han negociat amb el PSOE per a la investidura del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, però ha deixat per al mes de gener la decisió definitiva que ha de prendre el seu consell nacional.

L'acord inclouria el document que possiblement demà farà pública l'Advocacia de l'Estat sobre la situació jurídica d'Oriol Junqueras, que ERC vol que sigui de posada en llibertat i que finalment ho asumeixi també el Tribunal Suprem.

"ERC analitzarà internament els propers dies la proposta i l'estat de la negociació, però descarta que es faci el consell nacional imprescindible per tancar un possible acord abans d'acabar l'any", ha indicat.

Aquesta tarda han circulat les especulacions sobre un acord imminent, després que la Cadena SER ha assegurat que el PSOE ja havia facilitat a ERC els plantejaments de l'Advocacia de l'Estat sobre la situació d'Oriol Junqueras i que li semblen acceptables. També apuntava que el partit d'Oriol Junqueras estaria disposat al fet que els seus 13 diputats s'abstinguessin i permetessin la investidura de Sánchez.

Segons l'emissora, l'acord entre el PSOE i ERC és imminent i, per tant, seria possible fixar la sessió d'investidura entre el 2 i el 5 de gener, tal com volia el govern espanyol.

ERC no ha desmentit la informació de la SER, però ha indicat que la decisió final no està encara presa i que s'analitzarà "en els propers dies". Demà se celebrarà una primera deliberació coincidint amb l'executiva del dilluns.

Tenint en compte els dies festius de Cap d'Any el calendari és molt ajustat, encara més tenint en compte que el partit d'Oriol Junqueras ha de validar qualsevol acord en un consell nacional, i no es pot descartar que la investidura quedi per a després de Reis.

El contingut del possible acord d'investidura es desconeix, a causa del secret de les negociacions.