El diputat d'ERC Jordi Salvador ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, de "trair els pensionistes i passar-se anys maltractant els treballadors" amb l'aprovació de les reformes laboral i de les pensions que ha portat que no hi hagi salaris dignes ni jubilacions dignes.

Durant el debat sobre pensions que avui té lloc en el ple del Congrés amb la compareixença de Rajoy, el diputat d'ERC ha demanat una lluita decidida contra el frau en la Seguretat Social, destapar les cotitzacions màximes, promoure l'equiparació entre les pensions dels homes i les dones amb un factor corrector i elevar el salari mínim a més de 1.000 euros mensuals.

"Res de préstecs, recordi, faci aportacions directes dels pressupostos a la Seguretat Social", ha urgit Salvador, que ha recordat que l'executiu central té l'obligació de garantir els drets de les persones.

Ha afirmat que el sistema de pensions és sostenible i que hi ha marge perquè hi hagi transferències directes a la Seguretat Social via impostos, mentre l'ha instat a retallar en les despeses militars.

"No hi ha pensions dignes sense uns salaris dignes", ha insistit després d'urgir a derogar la reforma laboral del PP i de les pensions, ja que la Seguretat Social és fruit de les conquestes dels treballadors i "no són diners de l'Estat".

"És un salari diferit, que el govern espanyol ha de preservar, revaloritzar i si es pot augmentar", ha asseverat després de lamentar que l'actual índex de revalorització de les pensions vinculat al 0,25% hagi deixat les pensions per sota de l'IPC.

Salvador ha al·ludit al descontentament i la "rebel·lió" de milions de persones i li ha demanat a Rajoy que "escolti les masses i la gent".