La tensió entre JxCat i ERC ha arribat a màxims aquest dimecres al migdia. Després que JxCat hagi acusat el president Roger Torrent de "saltar-se un acord" per mantenir Carles Puigdemont al marge de les substitucions temporals, els republicans han contestat. “El que acaba de passar és gravíssim. JxCat ha sortit aquí a mentir”, ha denunciat el president del Grup Republicà, Sergi Sabrià. “JxCat sap que no hi havia cap acord tancat, i per això la Mesa s’ha reunit aquest matí”, ha afegit.

“Avui s’han trencat confiances després que s’hagi sortit al faristol a mentir de manera descarada”, ha lamentat Sergi Sabrià. Ho ha situat dins l’àmbit parlamentari, i ha instat a treballar per “recosir” les friccions. Malgrat tot, ha insistit que el que ha passat a la sala de premsa del Parlament és “inadmissible”. El portaveu republicà ha ironitzat afirmant que “si tenen un cap de setmana difícil” no és el seu problema, en referència a l’assemblea del PDeCAT. 

               

Sabrià ha defensat que la proposta de Torrent permetia mantenir les actes de diputat, preservava els drets de Carles Puigdemont “en el present i el futur” i mantenia les majories de la cambra. També s’ha posicionat en contra de la diferenciació entre presos i exiliats, perquè “no hi ha diputats de primera i diputats de segona”.

“Estem disposats a parlar de tot i arribar a acords, però neguem que hi hagués un acord sobre això”, ha conclòs. La majoria independentista, ha reblat, no passa per un bon moment.