ERC ja té lloc i data per l'acte central de la campanya per les eleccions del 10-N. Segons ha pogut saber El Nacional, serà el proper 2 de novembre a Lledoners, justament el dia que es compliran dos anys de l'empresonament del president del partit i candidat a les eleccions, Oriol Junqueras, així com també el de Joaquim Forn i el primer de la resta del Govern. 

Tot i que per aquelles dates el més segur és que la sentència del procés ja estigui publicada –es preveu pel proper dilluns 14 d'octubre– i que probablement Junqueras sigui condemnat a presó i inhabilitat, pel que no podrà presentar-se el 10-N, ERC el seguirà considerant el seu candidat i portarà l'acte central de campanya a les portes de la presó on està reclòs. 

L'any passat, per les mateixes dates, els republicans ja van organitzar un gran acte a l'esplanada de Lledoners coincidint amb el primer any d'empresonament, en el que van aconseguir mobilitzar gairebé un centenar d'autobusos i reunir-hi unes 15.000 persones. Aquest any volen fer el mateix i, segons fonts republicanes, s'intentarà que sigui el "màxim de multitudinari" possible. 

Tot i que el format encara s'està acabant d'estudiar, està previst que els presos hi participin d'alguna manera, previsiblement a través d'una carta, tot i que els republicans tornaran a demanar a la JEC que els candidats presos puguin participar a la campanya a través de videoconferències. Una demanda que si ja hi ha sentència, com es preveu, seria pràcticament remot que se'ls concedís, donat que ja estarien inhabilitats i no podrien ser candidats.