ERC veu "pur tacticisme" l'acord al que han arribat PSOE i Ciutadans per la nova pròrroga de l'estat d'alarma i descarten que tingui "cap efecte" sobre el seu pacte. Així ho asseguren fonts republicanes que defensen que el seu acord es va fer abans justament per deixar el partit taronja en la "irrellevància".

A més, recorden que Cs es va vantar d'haver aturat la taula de diàleg però que, en canvi, el mateix president Pedro Sánchez la va calenderitzar per d'aquí "poques setmanes" si la situació epidemiològic continua sent positiva. "És Cs qui ha d’explicar com és que torna a pactar amb el PSOE si ja s’ha blindat el retorn de la taula de diàleg", avisen les mateixes fonts.

El posicionament d'ERC arriba després que PSOE i Cs hagin anunciat aquest matí un acord on s'assegura que les mesures de la darrera pròrroga seran "idèntiques" per a tot l'Estat i que es garantirà la igualtat entre espanyols. 

Amb tot, des de la direcció republicana consideren que aquest acord amb el partit d'Inés Arrimadas demostra que la nova pròrroga es podia haver aconseguit "sense res positiu pels catalans". Per això, treuen pit que gràcies al seu pacte s'ha aconseguit el "retorn" de les competències, la gestió dels fons europeus des de Catalunya o la retribució pels treballadors de la Conca d’Òdena.

Tot i això, avisen a Pedro Sánchez que "si no es compleix amb els compromisos, s’acaba la legislatura per part d’Esquerra Republicana".