Membres de l'equip del president a l'exili, Carles Puigdemont, han denunciat aquest dilluns pressions al Parlament Europeu per barrar-li l'entrada. El seu coordinador d'Afers Internacionals, Aleix Sarri, ha explicat a Twitter com la comitiva ha tingut problemes per poder accedir a l'edifici.

El president ha hagut d'esperar-se a la porta mentre hi havia "trucades amunt i avall a la jerarquia", ha detallat. Finalment, però, Puigdemont ha pogut entrar i assistir a la inauguració de l'exposició de Plataforma per la Llengua. "Al final no han trobat excuses per barrar-li el pas i menys després de l’espectacle de Falange i l’acte autoritzat a VOX", valora Sarri.

No és la primera vegada que la presència del president català a l'exili porta problemes al Parlament Europeu. Fa unes dues setmanes, la cambra va prohibir la conferència que havien de pronunciar els presidents Puigdemont i Torra per pressions espanyoles. El PP, el PSOE i Cs van reclamar que no es permetés l'acte, que era una invitació del partit flamenc N-VA.