Un micro obert ha enxampat les noves dirigents de Podemos, la vicepresidenta Yolanda Díaz, i la futura líder del partit, la ministra Ione Belarra, dient fàstics de les mascaretes. "Són una tabarra", han indicat quan presidien la reunió del grup parlamentari d'Unidas Podemos, ja sense Pablo Iglesias.

El diari Huffpost ha resumit el diàleg que han mantingut les dues polítiques, quan es pensaven que ningú no les escoltava:

Aquest ha estat el diàleg:

- És una tabarra.

-Te la trauràs per parlar?

-Sí, no?

-És que si no queda horrible, oi?

-És que no...m'ofego. Sóc asmàtica.

Jaume Asens, que estava assegut a l'esquerra de Díaz, li ha acabat preguntant: "Què?”. 

D'altra banda, Podemos ha publicat el reglament i el calendari per a la presentació de candidatures en la seva quarta assemblea ciutadana estatal, la seva Vistalegre IV, que finalitzarà al juny amb l'elecció del nou secretari general després de la sortida de Pablo Iglesia, al qual aspira Ione Belarra, que ha confirmat oficialment que es presenta.

De forma paral·lela a aquest procés de reorganització del partit, també el grup parlamentari d'Unidas Podemos ha iniciat una nova etapa liderat per Yolanda Díaz, que per primera vegada ha assumit aquest dijous el paper que exercia Pablo Iglesias en la reunió amb els seus diputats.

Díaz és ara la màxima representant d'Unidas Podemos al govern espanyol de coalició, on assumirà la interlocució amb el president espanyol, Pedro Sánchez, amb qui ha dit que manté un diàleg fluid.

Aquesta tarda s'ha estrenat amb una intervenció en una reunió del grup confederal al Congrés a la qual assisteixen els ministres d'Unidas Podemos, els seus secretaris d'Estat i els diputats.