La sentència del Tribunal Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, es farà pública en un moment o altre. Davant la possibilitat que s'inhabiliti el MHP del seu càrrec i la indignació ciutadana ho denunciï amb fortes mobilitzacions al carrer, el Cos Nacional de Policia (CNP) espanyol ha enviat grups d'antiavalots. Segons ha pogut saber el Confidencial Digital, quatre grups d'Unitats d'Intervenció Policial (UIP) van arribar aquest dijous a Catalunya.

Cada grup està format per entre 40 i 45 agents antiavalots, i en total se sumarien fins a 200 efectius de la policia espanyola als que ja hi ha en territori català. Normalment, a Catalunya ja hi ha dos grups fixos d'antiavalots espanyols amb base en Barcelona i desplegament La Jonquera (Girona). Així doncs, davant la possible inhabilitació del president de la Generalitat, el nombre d'agents ha augmentat fins a 350.

furgonetes policia espanyola cnp sergi alcazar

Furgones de la policia espanyola a Barcelona, durant una manifestació a la Prefectura de Via Laietana. / S.A

Segons assegura el mitjà digital, els efectius de la policia espanyola estarien destinats principalment a reforçar la protecció dels edificis d'institucions de l'Estat, com són la Delegació del govern espanyol a Barcelona, les subdelegacions, la Prefectura Superior de Policia a Via Laietana, dependències policials en altres municipis, i seus com la de l'Agència Estatal d'Administració Tributària i el Banc d'Espanya, entre d'altres.

La sentència del Suprem sobre la inhabilitació de Torra

El 19 de desembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar Quim Torra per desobediència i el va inhabilitar com a president de Catalunya durant un any i mig per no haver tret la pancarta en suport als presos polítics del balcó de la Generalitat.

Davant la sentència del TSJC, el president va presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem i el 17 de setembre va acudir a la vista. A l'espera de si la sentència del Suprem ratifica la decisió del TSJC o no, s'obre una situació d'extrema incertesa en el panorama polític català. S'espera una reacció ciutadana als carrers si finalment inhabiliten a Torra com a president de Catalunya, però la situació de la pandèmia tampoc ho posa fàcil.

Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana consultarà als socis si convocar mobilitzacions per respondre la imminent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho ha anunciat la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa celebrada aquest divendres.