Una de les assistents al fiasco de les oposicions de la Generalitat dissabte passat, Meri Güell, ha fet un llarg fil a Twitter explicant l'enuig que li ha comportat el que va passar, i ha advertit que no n'hi ha prou amb el fet que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, hagi promès indemnitzacions. "Crec que hem d'exigir molt més que una indemnització, perquè no són diners el que hem perdut", ha insistit, visiblement enfadada.

Güell ha explicat la seva complicada situació quan s'ha estat preparant durant mesos per aprovar les oposicions. "Tinc una filla de 6 mesos, vaig començar a estudiar embarassada a punt d'explotar. Els primers 3 mesos de la meva filla feia els temes amb ella dormint a sobre i només amb una mà disponible. Els 2 mesos següents els meus sogres sortien amb ella els matins perquè jo pogués estudiar. I jo he deixat de fer moltes coses durant el meu permís de maternitat per poder estudiar. I són coses que ja no podré fer, perquè el permís és massa curt i ella creix massa ràpid. Em vaig reincorporar a la feina fa un mes aproximadament. Treballo 7:30 hores, dormo poc perquè dono pit i a la tarda intento estar amb la meva filla, perquè em necessita i perquè jo la necessito encara més", ha manifestat.

L'aspirant a les oposicions s'ha mostrat indignada perquè ara s'hagi de repetir l'examen. "He tret hores d'on no n'hi havia, he renunciat a visitar escoles bressol perquè tenia l'examen la mateixa setmana, he renunciat a fer activitats amb la meva filla, a gaudir d'uns dies en família... i ara hem de repetir l'examen? Un examen on només hi ha 14 places convocades i 261 aspirants, i ni tan sols sabem si el fet d'aprovar aquestes oposicions i no tenir plaça comptarà com a mèrits a la propera. Estic decebuda, trista i enfadada", ha afegit.

Al seu entendre, el que ha promès Vilagrà és del tot insuficient. "Crec que hem d'exigir molt més que una indemnització, perquè no són diners el que hem perdut. Volem més places i amb garanties que tindrem mèrits a les properes oposicions. Vaig començar a estudiar embarassada de 7 mesos, i el 8 de juliol la meva filla en tindrà 8 i mig", ha conclòs.