Pere Aragonès, president de la Generalitat i candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions de Catalunya del pròxim 12 de maig, ha concedit una entrevista a ElNacional.cat dies abans que comenci la campanya electoral pels comicis que ell mateix va convocar el 13 de març després de no aconseguir els suports necessaris per aprovar els pressupostos del Govern per al 2024 a la cambra catalana. Ho fa repassant la darrera legislatura, que va començar amb el suport de la majoria independentista al Parlament que es va acabar desintegrant després que la CUP deixés de fer costat a les seves polítiques i que Junts decidís abandonar el Govern l'octubre del 2022.

🟡 Pere Aragonès: "Evidentment, no vull una repetició electoral després del 12-M"
 

🟡 Pere Aragonès: "ETA sí que és una organització terrorista"
 

Des de llavors, Pere Aragonès ha governat en solitari i amb el suport dels 33 diputats, amb els quals ha hagut de fer front a la crisi de la sequera, als mals resultats en educació dels alumnes catalans i també les protestes dels pagesos i els funcionaris de les presons en els últims mesos. Ara, es reivindica com el candidat de les propostes davant dels que considera els seus únics rivals electorals, Salvador Illa i Carles Puigdemont, tots dos per davant seu en les últimes enquestes i a qui acusa de no tenir projecte per al país. Ho fa amb la vista posada en l'endemà de les eleccions, per al qual ja ha fixat les seves prioritats i requisits per arribar a acords: un referèndum acordat, finançament singular i reforç de la llengua i l'estat del benestar. 

En aquesta entrevista a ElNacional.cat també mira cap al País Basc, on aquest cap de setmana se celebren unes eleccions que poden ser transcendentals, i cap a Madrid. Aragonès reclama a l'independentisme aprofitar el que descriu com una "finestra d'oportunitat" oberta per la dependència de Pedro Sánchez dels 14 diputats independentistes, set d'ERC i set de Junts, remarcant que aquesta no durarà per sempre i se n'ha de treure profit per aconseguir un referèndum d'autodeterminació després d'haver assolit l'amnistia. A més, llença una advertència a Pedro Sánchez, a qui li reclama coherència, en el cas que el PSC li faci "un Collboni" i no el deixi governar. 

⏯️ Vídeo de l'entrevista completa

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!